Om Yoshio Nakajima

Yoshio Nakajima (f. 1940), født i Japan, hvor han voksede op på landet nogle hundrede kilometer udenfor Tokyo. Som ganske ung bevægede han sig ind på en bane som kunstner...

Læs mere

Viser 1–30 af 96 resultater

Viser 1–30 af 96 resultater

Mere om Yoshio Nakajima

Yoshio Nakajima (f. 1940), født i Japan, hvor han voksede op på landet nogle hundrede kilometer udenfor Tokyo. Som ganske ung bevægede han sig ind på en bane som kunstner og kosmopolit. Først gik turen til læremestre i Tokyo, der bragte ham i kontakt med samtidige rørelser i det internationale kunstmiljø. Siden kom han bl.a. til Amsterdam, Los Angeles, Göteborg og Ramlösa. I  dag tilbringer han halvdelen af året i Sverige og halvdelen i Japan.
Yoshio Nakajima er repræsenteret over hele verden på 35 kunstmuseer, foruden at han har været med til at arrangere mere end 500 happenings, blandt andre med Yoko Ono, John Cage, Robert Rauchenberg og Jørgen Nash.Politisk har de ovennævnte kunstnere det til fælles, at de interesserer sig for økologi og de oprindelige naturfolk, som de kæmper for, får en ordentlig fremtid. De er politisk opfattet også nærmest som en slags anarkister eller autonome. Allerede som 12-årig debuterede Nakajima som kunstner, hvorefter han studerede kunst i Tokyo. Det blev derefter til en række udstillinger i Amsterdam, Paris, London, Antwerpen og Moskva.
Efter studier i Los Angeles gik han på Valands Kunstskole i Gøteborg – og var en af medstifterne af Fluxus Skandinavia og Bauhaus Situationisme (deraf forbindelsen til Drakabygget og Jørgen Nash). Som 20-årig udstillede han sammen med Asger Jorn. Han blev så begejstret for den unge japaner, at han i dag er repræsenteret på Silkeborg, Herning og Århus kunstmuseer. Den nu 79-årige Yoshio Nakajima har desuden sit eget museum i Japan, men han fungerer også som professor og rektor for kunstakademiet i Saitama.