Om Ronny Hård

Jeg har været aktiv som udførende kunstner i 45 år. I 70’erne var jeg superrealist, ofte med nat-motiver fra forstæder og storbyen. I 80’erne begyndte maleriet at svinge over i...

Læs mere

Viser 1–30 af 54 resultater

Viser 1–30 af 54 resultater

Mere om Ronny Hård

Jeg har været aktiv som udførende kunstner i 45 år. I 70’erne var jeg superrealist, ofte med nat-motiver fra forstæder og storbyen. I 80’erne begyndte maleriet at svinge over i mere surrealistiske undertoner med fortættet stemning. Jeg forlod maleriet fra storbyerne, og flyttede inspirationen ud på de øde vildmarker, med ensomhed og fordybelse i de konstant nærværende eksistentielle spørgsmål. Maleriet opløstes mere og mere, indtil der kun var fragmenter tilbage af den verden, jeg oplevede. Universet og dets love, den ”kosmiske intelligens” blev mere drivkraften i maleriet.
Nu er jeg pensionist og vendt tilbage til det oprindelige bymiljø igen, hvor jeg skaber fiktive byer med lyset og mørket, der interagerer med biler, mennesker, byer, mystik og romantik – men nu med fortiden som inspirationskilde.
Der opstår en rød tråd gennem hele mit kunstneriske virke, nemlig tilstedeværelsen af lyset, som skaber liv i det ukendte sorte. Inspirationen af universets hemmeligheder er grundlaget for mit maleri – sammenfletningen af tid og rum.Ronny Hård er født i 1950 i Svenske Stjärnsund, Dalarna. Vidtstrakte skove, søer og naturens stilhed har sat præg på hans skabelse af malerier. Ronny forsøger at formidle den eftertænksomme dybde som han oplever i sin lidenskab til den storslåede natur, samtidig følger han at han er en del af den kosmiske evighed og at alt hænger sammen og får en mening.
Det landskab som betragteren ser i Ronnys malerier findes kun i hans indre sjæls verden, følelser med tidsløse fragmenter fra evighedens kredsløb. En naturlig del af altings eksistens af forgængeligheden, livet og døden. Der hviler en skæbnesvanger stemning i malerierne som giver plads til flere fortolkningsmuligheder. Ronny Hård havde sin første separatudstilling i Arboga konsthall 1979, derefter har han udstillet over 100 gange. Ronny har fået flere store stipendier igennem årene.