Om Rama King Nash

Det fælles moderne liv. Rama King Nash mestrede maleriet (såvel akryl som olie) og emaljearbejdet sammen med grafikken og får de forskellige udtryksmåder til at spille sammen til helheder af...

Læs mere

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Mere om Rama King Nash

Det fælles moderne liv.
Rama King Nash mestrede maleriet (såvel akryl som olie) og emaljearbejdet sammen med grafikken og får de forskellige udtryksmåder til at spille sammen til helheder af udtryk og fortællinger om det moderne globaliserede liv, vi står midt i. Det er sjældent, at man ser en så vellykket fusion af udtryksmuligheder, der så fuldstændig smelter sammen under en ung kunstners hånd og tilbyde vinduer til den verden, vi alle er del af. Vinduer, der viser, at vi netop er fælles om verden og dens muligheder og oplevelser.
Rama King Nash’ kunst åbner visuelt for os en større verden, der rummer eksistenser, farver, former, liv og kunstneriske referencer på en tilsyneladende ubesværet måde. Vi kan være i Latinamerika, New York, Mexico, Sverige og Danmark såvel som Afrika, Asien, London eller hvor det almindelige, ualmindelige liv nu engang udfolder sig. Der er kulturelle forskelle, men også mange internationaliserende ligheder. Rama Nash viser os fællesskaberne på en almen politisk måde, der giver adgang til oplevelser og forståelse, hvad enten man står i Lima, L.A., Paris, Barcelona, Århus eller Malmö, der sætter os i virtuel forbindelse med hinanden.
Farverne er et særligt kendetegn for Rama Nash. Umiddelbart virker de eksotiske og kan opfattes som hans mexicanske arv, men når man ser nærmere på billederne, opdager man de mange nuancer og sammensætninger, der ligesom motiverne har sit udspring både i det nordeuropæiske og det indianske, for at tage et par af de poler, han er udspændt mellem. Man vil et eller andet sted altid finde sig selv i skildringerne og i måden de afbildes på og samtidig er man med i et stort galleri af personer og steder, der som nævnt sammenbinder vores moderne liv kloden rundt. Det er flot gået, at Rama Nash har udviklet sig til at næsten ubesværet at kunne rumme og vise verden som den også er uden for de politiske betændte brændpunkter, selvom de pludselig alligevel kan være det som punktnedslag. Noget der er gennemgående er energi, åbenhed, kærlighed, kropslighed, udsyn, fart og med et gammeldagsudtryk en slags stolt sagtmodighed overfor livets konkrete vilkår. Der er blanding af storbyamerikanske Keith Harring og forstadsdanske Heerup tilstede i Ramas verden sammen med farveglade Jørgen Nash overfor en Diego Rivera og ukendte indianske kunsthåndværkere og en animationssvensk Lars Arrhenius. En fusion, der både skaber glæde og alligevel skærper opmærksomheden overfor fællesskabets dagligdag og give en bevidsthed om et globalt fællesskab samtidig med at vi kunstnerisk og visuelt oplever verden som en mosaik af labyrintiske mønstrer, der fletter sig og ud af hinanden.
– Erik MeistrupRama King Nash har med Jørgen Nash og Asger Jorn gyngende i stamtræet, rødderne dybt begravet i dansk kunstnermuld, plus strejf af Mexicansk blod og Latinamerikansk base. Dette giver en global ballade og balance og et helt eget sprog på hans malerier, tryk og emaljer. Rama kan alt i sin egen helt sikre stil.