Om Poulin Design

I Belle Art Gallery er vi stolte over at arbejde sammen med Poulin Design som er eneimportør af Jules Pansu´s eksklusive produkter, bestående af Gobeliner samt kunst- billedvævninger og puder, i...

Læs mere

Viser 1–30 af 98 resultater

Viser 1–30 af 98 resultater

Mere om Poulin Design

I Belle Art Gallery er vi stolte over at arbejde sammen med Poulin Design som er eneimportør af Jules Pansu´s eksklusive produkter, bestående af Gobeliner samt kunst- billedvævninger og puder, i Skandinavien og Tyskland.

Poulin Design og Jules Pansu´s historie

Jules Pansu begyndte at designe og producere gobeliner/vægtæpper og tekstiler i midten af det 19. århundrede. Her grundlagde han sin forretning i Paris i 1878 på 42 Rue du Faubourg Poissonnière.

Den eksklusive forretning findes fortsat på samme adresse og er stadig familiejet.

Produktionsfaciliteterne etablerede han i Halluin – Fransk Flandern, og sluttede sig til en kunstnergruppe, med mere end 600 års erfaring inden for gobelinvævekunsten.

I 1919 indtrådte sønnen, også opkaldt Jules, i forretningen og videreførte den succesrige familievirksomhed.

Han blev senere efterfulgt af sine 3 sønner, Robert, Jean og Bernard der i 1946 tilsluttede sig den traditionsrige familievirksomhed, inde for gobelinvævekunsten.

Eric og Alain Pansu overtog i 1976 driften af virksomheden, og dermed var 4. generation engageret i design og produktion af vævede puder, tæpper, vægtæpper og gobeliner i et meget højt kvalitetsniveau. Som familievirksomhed fortsætter Jules Pansu med at ekspandere både i Frankrig og internationalt.

5. generation – Guillaume Pansu, der er søn af Eric Pansu – indtrådte er i 2018 i selskabet og sikrer dermed den fortsatte kontinuitet i familievirksomheden.

Væveriet fortsætter med at producere vægtæpper, tæpper og puder, i allerfineste kvalitet, af store verdenskunstneres værker og viderefører dermed familietraditionen.

Jules Pansu har eneretten til at producere kunst- og billedvævninger for Succession Picasso og Fundació Joan Miró og dermed til at reproducere kunstnernes værker i væveteknik.

Det er Joan Miró s barnebarn – Joan Punyet Miró – som udvælger og godkender vævningerne af sin bedstefars værker.

Desuden har Jules Pansu´s  væveri erhvervet eksklusivretten til at producere gobeliner/kunstvævninger af store kunstneres værker såsom Kandinsky, Magritte, Léger, Kupka, Klee og Malevich.

GOBELIN OG VÆVEKUNSTENS HISTORIE

Så langt tilbage i tiden, som Homers Illiaden, har man kunnet spore en form for tekstilkunst og væveri.

Fremstilling af vægtæpper og gobeliner er en del af den gamle Franske kulturarv som hører til blandt verdens mest eksklusive og finkulturelle.

Siden middelalderen, har kunstnere og vævere i Paris, det nordlige Frankrig samt Val-de-Loire regionen skabt eksklusive, forfinede, indviklede og meget holdbare gobeliner, som den dag i dag beundres på mange internationale museer og slotte over hele verden.

I 1160 grundlagde Jean-Baptiste Colbert, som var finansminister for Louis den XIV, ”Les Gobelins Tapisserie” efterfulgt af ”Royale des Beauvais”.

Gobelinerne der blev skabt i disse væverier, hørte til blandt de fineste og mest eksklusive i Europa i det 17. og 18. århundrede. Det samme gælder dem der blev vævet hos Aubusson og Felletin.

Gobelinerne var typisk baseret på kunstværker udført af datidens store anerkendte kunstnere, såsom Le Brun, Jean-Baptiste Oudry, Charles Coypel og Francois Boucher.

I Jules Pansu´s væverier i Halluin, fortsætter man med at videreføre denne stolte tradition og med at specialisere sig i Jacquard vævning. Teknikken er opkaldt efter den anerkendte håndværker Joseph-Marie Jacquard .
Jacquard opfandt metoden og væven der tillader en langt større alsidighed og kunst i vævningen end tidligere metoder har gjort det.

ANERKENDELSE FOR FRANKRIGS BEDSTE HÅNDVÆRK

Siden Jules Pansu i 1878 blev grundlagt, har familievirksomheden været fuldt ud dedikeret til hele tiden at øge sin ekspertise og viden, samt at designe og skabe eksklusive vævninger, gobeliner og tekstiler, som er baseret på forfædrenes traditioner inden for design, udvikling og produktion af Jacquard vævning.

Selskabet har med stolthed modtaget den prestigefyldte hædersbevisning ”Meilles Ouvrieres de France” (Prisen for Frankrigs bedste håndværk) ikke blot én gang, men to gange.

Det stræbsomme og engagerede team hos Jules Pansu arbejder som noget helt naturligt, hele tiden på at sikre og udvikle det højeste niveau hvad angår teknisk, sofistikeret og kreativ kvalitet i alle vævede produkter.

Det er en meget stor ære for selskabet at have modtaget hædersbevisningen og derved få honoreret sin indsats.

KREATIVITET

For hele tiden at kunne leve op til kundernes forventninger og behov, kombinerer den kunstneriske direktør hos Jules Pansu, den moderne smag med traditionelle stilarter ved brug af friske nye farver og designs.
Ved hjælp af nytænkningen fortolkes gobelin- og tekstilvævning på en måde som svarer til nutiden.

Jules Pansu lever op til kravene fra de mest krævende kunder, herunder mange prestigefyldte museer, franske og internationale monumenter og slotte, ved at tilpasse, designe og udvikle produkter specielt og eksklusivt kun til disse.

PRODUKTIONSKONTROL

For at opretholde og sikre den meget høje kvalitet på produkterne, er alle Jules Pansu’s tekstiler skabt efter Jacquard metoden på Jules Pansu´s eget væveri i Halluin, i det nordlige Frankrig.
Selskabet har langvarige relationer til sine, nøje udvalgte samarbejdspartnere i tekstilindustrien, herunder uld og bomuldsleverandører.

Dette sikre en kontinuerlig kontrol af råvarerne og dermed en meget høj kvalitet i fremstillingen. Således man med stolthed kan sige ” Jules Pansu – Made in France”