Om Mariann Munck

Den danske kunstner Mariann Munck maler fantastiske landskaber og stilleben, der udvisker grænsen mellem magi og virkelighed Malerierne er billeddigte, hvor beskueren frit kan begive sig med på en rejse...

Læs mere

Viser alle 5 resultater

Viser alle 5 resultater

Mere om Mariann Munck

Den danske kunstner Mariann Munck maler fantastiske landskaber og stilleben, der udvisker grænsen mellem magi og virkelighed

Malerierne er billeddigte, hvor beskueren frit kan begive sig med på en rejse hinsides virkeligheden.

Hendes seneste serie On the Edge, viser lange smalle øer, frit svævende i rummet. I landskaberne ses kvinder, der hviler i stille eftertænksomhed. De har (måske) muligheden for at opleve frihed ved at begive sig på en rejse ud over det kendte.

De kvindelige figurer er faretruende tæt på kanten, så vi oplever også en skrøbelighed i idyllen.

Ved at udforske temaer som frihed og forgængelighed kastes lys over den menneskelige tilstand og vores verdens skrøbelighed.

Inspirationen hentes ofte på de lange rejser til især USA, Spanien, Portugal, Frankrig og Italien.
Hun debuterede som billedkunstner på Det danske Akademi i Rom i år 2000. I sit arbejde som TV-producer, har hun altid beskæftiget sig med billeder – de elektroniske. Men inspireret af den kontemplative stemning på Akademiet, kom det som en naturlig reaktion også at udtrykke sig på lærred som maler.Hun har efterfølgende deltaget i utallige solo- og gruppeudstillinger i Danmark, Italien og New York.
Mariann Munck har en bachelor i Kunsthistorie og i Moderne Kultur samt en kandidatgrad i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet.

Agora Galleri, Chelsea, NYC