Om Lone Kjeldsen

Lone Kjeldsens skulpturer er keramiske – bygget op af små klatter ler, som med et fladt redskab bliver banket og formet på plads – en gammel klassisk teknik, der gør...

Læs mere

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Mere om Lone Kjeldsen

Lone Kjeldsens skulpturer er keramiske – bygget op af små klatter ler, som med et fladt redskab bliver banket og formet på plads – en gammel klassisk teknik, der gør skulpturen holdbar og egnet til brænding.
Hun bevarer i så høj grad som muligt den ”klattede overflade”, der giver struktur og liv i skulpturens overflade.Billedhuggerfaget har Lone Kjeldsen lært på Skolen for Billedkunst, hvor hun har fået undervisning af billedhugger & maler Poul Winther Pedersen – i det nordjyske bedre kendt som Phuzzy.
Hendes skulpturer er keramiske – bygget op af små klatter ler, som med et fladt redskab bliver banket og formet på plads – en gammel klassisk teknik, der gør skulpturen holdbar og egnet til brænding. Hun bevarer i så høj grad som muligt den ”klattede overflade”, der giver struktur og liv i skulpturens overflade. Efter brænding efterbehandles overfladen med en speciel bejdse.
Lone Kjeldsen arbejder altid med mennesket som motiv – primært efter model, hvor hun forsøger at fange den stemning modellen ubevidst udstråler. Herudover arbejder hun med portrætter – gerne flere i én og samme skulptur, og ofte som udtryk for egne tanker og relationer til omverdenen.
En vis portrætlighed tilstræbes, men vigtigere er det at fange de karakteristiske træk ved et ansigt, og at gøre portrættet skulpturelt i form af forenklinger.
Generelt for hendes arbejde med skulptur er, at detaljen ikke er så vigtig, idet en forenkling af det komplicerede ofte giver en anderledes ro til skulpturen – Ro er for Lone Kjeldsen, et mål i sig selv.
Lone Kjeldsen har i tidsrummet 2006 – 2012 deltaget i adskillige censurerede udstillinger.