Om Lis Zwick

Lis Zwick skaber billeder af farvepoesi, hvor figurerne rummer elementer af eventyr og historier, der tilsammen skaber en let og lys, ja nærmest dansende magiske verden. Lis Zwick er dronning...

Læs mere

Viser 1–30 af 33 resultater

Viser 1–30 af 33 resultater

Mere om Lis Zwick

Lis Zwick skaber billeder af farvepoesi, hvor figurerne rummer elementer af eventyr og historier, der tilsammen skaber en let og lys, ja nærmest dansende magiske verden. Lis Zwick er dronning af Drakabygget, frihedens værksted ved Örkeljunga i Sverige.Lis Zwick skaber billeder af farvepoesi, hvor figurerne rummer elementer af eventyr og historier, der tilsammen skaber en let og lys, ja nærmest dansende magiske verden.
De pastelagtige blandingsfarver gør hendes flyvende drager, tolden der kan tæmmes og trækfuglene på vej mod syd til meget levende og nærværende historier.
Hendes billeder synes at åbne sig og omfavne en, mens jazzens rytmer sniger sig ind i fødderne og får blodet til at rulle let og varmt.
Der er altid bevægelse, handling og drive til stede som rytmiske akkorder på en guitar.
Vi er i et univers, der forener en moderne opfattelse af et surrealistisk sprog med det ekspressionistiske syn.
Hvor de undertrykte lyster er blevet frigjort til et kreativt liv, og hvor billederne nærmest synes at skabe sig selv på lærredet med Lis Zwick som medie.
De billeder, hun maler, er på en særegen måde udtryk for en helt personlig globaliseret kunst, der får den nordiske abstrakte ekspressionisme til at smelte sammen med den latinamerikanske farveglæde og trang til at fortælle på en gang muntre og grusomme historier.
Det er arven efter Cobra og surrealisterne, der møder den latinamerikanske fantastiske historie som hos Gabriel Garcia Marquez, og bliver til et selvstændigt udtryk.