Om Leif Sylvester

Multikunstneren  Leif Sylvester Petersen er født i København 1940. Han er kunstmaler, Billedhugger, grafiker, musiker og skuespiller. Sylvester er udlært tømrer og har sideløbende arbejdet som skuespiller, musiker og billedkunstner....

Læs mere

Viser 1–30 af 32 resultater

Viser 1–30 af 32 resultater

Mere om Leif Sylvester

Multikunstneren 

Leif Sylvester Petersen er født i København 1940.

Han er kunstmaler, Billedhugger, grafiker, musiker og skuespiller. Sylvester er udlært tømrer og har sideløbende arbejdet som skuespiller, musiker og billedkunstner.

Hen debuterede i slutningen af 1960’erne sammen med Erik Clausen efter de to, på kunstnernes efterårsudstilling blev skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Sammen begyndte de to at udstille alternative steder, blandt andet på gaderne i København. Med tiden begyndte de også at optræde med samfundssatirisk gadegøgl.

Både Erik Clausen og Leif Sylvester blev ved at arbejde med billedkunsten, men de blev samtidig mere og mere involveret i teater, skuespil og musik. Duoen Clausen & Petersen udgav en lang række vinylplader. Sylvester grundlagde sideløbende bandet Sylvester og Svalerne, som ligeledes stod bag udgivelsen af adskillige plader. Erik Clausen og Sylvester udgav blandt andet det meget folkekære nummer ”Mormors kolonihavehus”.

I dag arbejder Leif Sylvester udelukkende med sin billedkunst og skulpturer. Han har udgivet en lang række grafiske værker med udgangspunkt i sine malerier. Han har også i samarbejde Poulin Design, udgivet en række af sine kunstværker i form af billedvævninger, nærmere betegnet gobeliner, på puder eller som gobelin billedvævninger i store formater. De er alle udført i fineste kvalitet af det velanskrevne franske gobelinvæveri Jules Pansu. Jules Pansu, grundlagt i Paris i 1878 er en 5. generations familievirksomhed som har eneret til at producere kunst- og billedvævninger for blandt andre Succession Picasso og Fundació Joan Miró og dermed til at reproducere kunstnernes værker i gobelinvæveteknik.

Det tætte samarbejde med Poulin Design og Jules Pansu har resulteret i udgivelsen af de eksklusive og eftertragtede gobelinvævninger, ”Glade idioter”, ”Gadeliv” og ”Et hjørne af min verden”:

1. Gobelinvævning ”Glade Idioter” 140 x 120 cm.

Gobelinen er vævet i 50 eksemplarer som er godkendt, nummeret og signeret af Leif Sylvester

I den store verden er der ikke meget at glæde sig over.

I den lille verden glæder man sig over det mindste.

I den store verden er det kun idioter der er glade.

I den lille verden er alle idioter.

2. Gobelinvævning ”Gadeliv” 120 x 150 cm.

Gobelinen er vævet i 80 eksemplarer som er godkendt, nummeret og signeret af Leif Sylvester i anledningen af hans 80 års fødselsdag.

På et tilfældigt gadehjørne kommer der flere mennesker

med forskellige historier end der er blade på et blommetræ.

Og som Charlie Chaplin sagde: ”Gaden er livets scene”.

3. Gobelinvævning ”Et hjørne af min verden” 160 x 100 cm.

Gobelinen er vævet i 50 eksemplarer som er godkendt, nummeret og signeret af Leif Sylvester

I min verden er der mange godartede væsner

Alle prøver på at være gode men ikke altid går det godt

Indimellem må de samle deres blødende hjerter op

De kan godt se lidt forslået og slidte ud

og ikke alt sidder på dem som man forventer

Men de insisterer på at være her

De prøver at gøre det godt igen og igen

Smukke mennesker

I samarbejdet med Poulin Design og Jules Pansu har Leif Sylvester også udgivet en række kunstpuder som ligeledes er vævet i Gobelinteknik. Kunstpuderne er udgivet under titlerne:

”Cat”

”Kiss me”

”Dame med torpedofugle”

”De gule sko”

”Fra alle sider”

”Kvindelig hovedperson”

”Småplettet hund”

”Vandrefuglen”

Den folkekære kunstner Leif Sylvester vil dog nok altid blive husket for sin medvirken i en lang række populære film og TV-serier. Han er blandt andet kendt og anerkendt for skuespillerroller i filmene ”Cirkus Casablanca” ”Midt om natten” ”Pusher II” ”Oldboys” samt ”Kartellet” Han havde ikke mindst en markant rolle som Tom, i den folkekære TV-serie ”TAXA”. Senest har han i forbindelse sin 80 års fødselsdag udstillet på Sophienholm. Han står blandt andet også bag en række udsmykninger i det offentlige rum og der er mere på vej fra hans hånd.