Om Jens Birkemose

Jens Birkemose dyrker en abstrakt-ekspressionistisk stil.  Han har siden 1976 haft atelier i Paris og har fra 1980 udstillet som medlem af Decembristerne. I 1990 modtog han Eckersbergs Medalje. Han...

Læs mere

Viser alle 26 resultater

Viser alle 26 resultater

Mere om Jens Birkemose

Jens Birkemose dyrker en abstrakt-ekspressionistisk stil.  Han har siden 1976 haft atelier i Paris og har fra 1980 udstillet som medlem af Decembristerne.
I 1990 modtog han Eckersbergs Medalje. Han er repræsenteret på Statens Museum for Kunst og andre danske museer.Jens Birkemose, (f. 1943), dansk maler og grafiker.
Uddannet i klaver, komposition og musikteori på konservatoriet i København fra 1965, derefter kortvarige studier på kunstakademierne i Paris og København. Birkemose har arbejdet med det intime format, fx som forfatter til en række små surrealt-poetiske bøger, der med legende, erotisk associationsrigdom kombinerer tekst- og billedfragmenter.
Han har også udfoldet sig inden for de store formater, hvor han som maler dyrker en dekorativt betonet, abstrakt-ekspressionistisk stil.
Tilfældighedsprincippet i musikken hos bl.a. John Cage har betydet meget for Birkemoses afprøvning af metoder og grænser i den maleriske proces.
I en vigtig udstilling som Newton’s Night på Ny Carlsberg Glyptotek i 1980 inddrog han tillige mail-art og collage og eksperimenterede med aura-effekten i genstande af bl.a. eksotisk herkomst.
Til Handelshøjskolen i København udførte han 1989 en udsmykningsopgave.