Om Jean-Marc Lafon

Jean-Marc Lafon maler en verden, der synes at befinde sig et næsten drømmeagtigt sted midt imellem fortidens udsagn og fremtidens uvished. Hans malerier er både konkrete spejlinger af oplevelser i...

Læs mere

Viser alle 28 resultater

Viser alle 28 resultater

Mere om Jean-Marc Lafon

Jean-Marc Lafon maler en verden, der synes at befinde sig et næsten drømmeagtigt sted midt imellem fortidens udsagn og fremtidens uvished.
Hans malerier er både konkrete spejlinger af oplevelser i og med en natur, hvor havet og himlen spiller en dominerende rolle. Lafon arbejder med mixed media på lærred.Jean-Marc Lafon maler en verden, der synes at befinde sig i et næsten drømmeagtigt sted midt imellem fortidens udsagn og fremtidens uvished.
Farven blå er den dominerende tilstand i malerierne, en farve der forener observationer fra den reelle verdens himmel og hav med den metafysiske verdens opfattelse af, at man i det blå kan opnå en tilstand af forklaring og indsigt. Samtidig har man fra jazz og blues udtrykket a blue feeling, der beskriver en stemning af melankolsk søgen efter en forståelse af livets nedture og en længsel efter at overvinde den blå følelse og stige op til et nyt liv.
Lafons malerier er således både konkrete spejlinger af oplevelser i og med en natur, hvor havet og himlen spiller en dominerende rolle.
I nogle billeder kan man se, hvordan havets brænding (det hvide i det blå) slår mod klippekystens bolværk i naturens kamp mellem vand og land.
Man kan også se byagtige landskaber og huse, der svæver i et nærmest blåt abstrakt univers, og som synes enten af blive opslugt eller stige frem af noget tågeagtigt.
Disen og vandet skaber og føder noget nyt samtidig med, at det konstant nedbryder fortidens symboler og bygninger.
Lafon bygger som regel sine malerier op med tre lag eller zoner ovenover hinanden som med middelalderens maleri før perspektivet blev det rigtige udtryk. Ofte optræder der krystalliske strukturer et sted i det midterste lag, som viser hen til den uorganiske natur (sten og klipper) og videre til et videnskabens geometriske former.
Jean-Marc Lafon skaber illusioner af dybde og højde i sine billeder, hvorved der skabes et psykologisk rum med plads til fantasi og drømme.
Lafons billeder er vandringer og øjet i en verden næsten uden for rækkevidde, der drager og lokker med både eventyr og mulighed for filosofisk forståelse gennem åbenhed og indsigt i naturens kræfter, der er uden for moral og tid.