Om Helle Bang

”Det er måske et paradoks, at mine malerier overvejende er abstrakte og ekspressive og mine skulpturer overvejende figurative. Men jeg tror ikke desto mindre, det er vigtigt for mig at...

Læs mere

Viser 1–30 af 60 resultater

Viser 1–30 af 60 resultater

Mere om Helle Bang

”Det er måske et paradoks, at mine malerier overvejende er abstrakte og ekspressive og mine skulpturer overvejende figurative. Men jeg tror ikke desto mindre, det er vigtigt for mig at arbejde ud fra begge spor. Da jeg igen startede på skulpturer, var der mange erfaringer fra mit maleri, som jeg kunne  overføre. Det var eksempelvis den måde, jeg intuitivt arbejdede med former på. Jeg kan i dag slet ikke forestille mig at undvære én af de to udtryksformer.” – lyder det fra kunstneren.Født 1947 på Mors, Danmark.
Uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi 1993-97.

Helle Bangs skulpturer er oftest kvinder, hvor ansigt fremstår som et spejl, beskueren kan spejle sig i. Symbolikken er ligetil.
Vi spejler os i ethvert kunstværk. Publikum må gøre en aktiv indsats for at sætte sig ind i værket. På samme måde spejler hendes malerier sig i hendes skulpturer og omvendt.