Om Franz Beckerlee

Franz Beckerlee er fra 1942 – og kom efter realeksamen i lære som værktøjsmager. Han var stærkt inspireret af Robert Jacobsen og begyndte allerede som 16 årig at fremstille skulpturer af...

Læs mere

Viser alle 22 resultater

Viser alle 22 resultater

Mere om Franz Beckerlee

Franz Beckerlee er fra 1942 – og kom efter realeksamen i lære som værktøjsmager. Han var stærkt inspireret af Robert Jacobsen og begyndte allerede som 16 årig at fremstille skulpturer af jern. Dengang udstillede han på Galleri Graugaard og spillede musik i sin fritid.

 

I 1969 dannede han sammen med Willi Jønsson og Kim Larsen – “Gasolin”,
 som fyldte hele tilværelsen frem til 1978.

Beckerlee’s værker beskrives ofte som indeholdende referencer til mysticisme og spiritualitet.
Centralt for disse referencer er ideen om mulig transformation fra en tilstand til en anden, både fysisk såvel som fænomenologisk.
Beckerlee’s værker fungerer som åbninger eller porte mellem forskellige steder, både synlige såvel som metafysiske, og efterlader beskueren med personlige associationer, baseret på sine egne oplevelser af verden og overbevisninger.
Franz blev i en meget tidlig alder optaget af zenbuddismen og har aldrig været meget for offentligheden.
Han har rejst en del i USA, Japan, Nepal, Indien, Australien og Europa og praktiserer tibetansk buddhisme.
Franz har tydeligvis flere strenge at spille på, og for længe siden vendt tilbage som billedhugger, i 2 år var han elev af Bjørn Braaten på billedhuggerskolen på Jagtvejen.
I dag laver Franz såkaldte ”installations-skulpturer” ofte med lys, lyd og bevægelse. 2008 var 3 gang han blev antaget på Charlottenborgs forårsudstilling.

Der appelleres til flere sanser i Franz Beckerlees kunst !.