Om Clemens Briels

Som 11 årig vandt lille Clemens en tegne-konkurrence på sin folkeskole. Emnet for hans arbejde var Jesu korsfæstelse. Et supertalent for at tegne var født! Alligevel var tegningen så perfekt,...

Læs mere

Viser alle 23 resultater

Viser alle 23 resultater

Mere om Clemens Briels

Som 11 årig vandt lille Clemens en tegne-konkurrence på sin folkeskole. Emnet for hans arbejde var Jesu korsfæstelse.

Et supertalent for at tegne var født!

Alligevel var tegningen så perfekt, at man opdagede, at Paulien, Clemens’ storesøster, havde ydet et væsentligt bidrag til den. (Clemens havde tegnet korset, og hans søster havde tegnet Jesus-figuren … eller noget i den retning.) Da han var omkring 12 år, solgte Clemens sine skitser til sin ældste søster for at hjælpe med at supplere hans godtgørelse – dette var en reel nødvendighed.

Ansporet af succesen med Tom Smits, en verdensberømt tegneserieskaber, tegnede Clemens, som kun 16 årig, tegnefilm for hollandske og tyske magasiner.

Han holdt sig ikke tilbage og tøvede ikke engang med at skrive til magasinet Playboy. Clemens ønskede et liv, der indeholdt kreativitet og viljen til at tage udfordringer op.

Han ønskede sig brændende at blive billedkunstner.

Men Clemens kom fra en stor familie. Han skulle, som ganske ung, begynde at yde et økonomisk bidrag til sin familie ved at betale for kost og logi. At gå på akademiet for at blive kunstner ville have været yderst usædvanligt i hans situation – noget hans forældre aldrig ville have drømt om. De anbefalede ham at blive lærer som sin bror Pieter, så kunne han altid vil være sikker på et job.

Han klarede ikke adgangskravene til at deltage i dagtimerne på kunstakademiet! Så han skulle i stedet deltage i aftenkurser, hvilket forlængede varigheden af ​​hans uddannelse.

Det var ikke så slemt for Clemens Briels. Han begyndte at arbejde om dagen på sin betalte karriere. Hans første job var at arbejde som buddreng for Rabobank.

Således endte han i reklamebranchen efter fem år i stedet for i kunsten. Det var ikke planen – men sådan blev det. Han arbejdede som grafisk designer, Art Director, tekstforfatter, illustrator og endelig som kreativ direktør. Men hans kunstnerskæbne kaldte stadig på ham.

I en alder af 46 år, som succesfuld reklamemand, besluttede Clemens Briels sig for udleve drømmen, at blive kunstner. Dette har han gjort med stor succes siden. Han har vundet priser og udstillet sin kunst i mange forskellige verdensdele.