Om Marie Bjerre

En kuffert er pakket til en rejse.Nede i kufferten ligger alle mine værktøjer og materialer.I mange år arbejdede jeg i alle retninger og sprang fra medie til medie. Jeg høstede...

Læs mere

Viser alle 11 resultater

Viser alle 11 resultater

Mere om Marie Bjerre

En kuffert er pakket til en rejse.
Nede i kufferten ligger alle mine værktøjer og materialer.
I mange år arbejdede jeg i alle retninger og sprang fra medie til medie. Jeg høstede erfaringer, men der manglede en ro, en retning.
Så fandt jeg min metode.
Jeg opdagede, hvordan jeg i det digitale kan kombinere alle mine interesser i et samlet udtryk, blande: f.eks  maleri, tekstil, tegning, tryk, broderi og fotografi.
I min kuffert kommer stadig nye ting og ideer. Jeg samler på antikke smykker , similisten, antikvariske naturbøger, fotografier fra en svunden tid, tekstiler og håndarbejde. Broderier med detaljearbejde og perler, palietter som jeg syer.
Alt bliver fotograferet og brugt som elementer i mine digitale værker.

Mine billeder er en fortælling, hvor alle de forskellige elementer bliver samlet i en ny kontekst og derved skaber en ny sammenhæng. 
En blomst bliver til en kjole og en kjole bliver til en blomst. 
En collage som kombineres med digitalt maleri med kvinden i centrum. 
Hun iføres klædedragter inspireret af folkedragter fra hele verden og nutidens Haute coture. 
Måske et blad falder til jorden eller en snegl kommer forbi.
Inspirationen finder jeg i naturen, forskellige kulturer, myter og eventyr, film, mode og kunstnere, som fx Frida Kahlo har været en stor inspiration.
Symboler fra katolicismen og mystikken dukker op i værkerne og bidrager til fortællingen. Blomster, en kroget gren eller en mosbegroet sten, en gammel husfacade, et smukt vindue eller en interessant dør. Jeg kan lukke døren op eller lade den stå på klem.

Værkernes tilblivelse er således en lang og kompleks proces med en kombination af mange teknikker og håndværk, samt et stort fotografisk forarbejde. Det hele sættes sirligt sammen digitalt i en teknik, hvor collage, retouchering og maleri kombineres. Nogle værker bearbejdes yderligere i hånden efter at være blevet trykt – et nyt lag.

En kuffert er pakket. Jeg inviterer dig med på rejsen.