Om Charles Fazzino

Charles Fazzino, popkunstner Charles Fazzinos tredimensionelle kunstværker er inspirerede af storbyernes landskaber og altid pulserende byliv og menneskemylder, sportsbegivenheder og moderne berømtheder samt et udpluk af de mest elskede tegneseriefigurer....

Læs mere

Viser alle 15 resultater

Viser alle 15 resultater

Mere om Charles Fazzino

Charles Fazzino, popkunstner

Charles Fazzinos tredimensionelle kunstværker er inspirerede af storbyernes landskaber og altid pulserende byliv og menneskemylder, sportsbegivenheder og moderne berømtheder samt et udpluk af de mest elskede tegneseriefigurer. I bogen The Master of 3-D Pop Art, om Charles Fazzino er han beskrevet som en innovativ og fantasifuld historiefortæller, der serverer et væld af detaljer i sine unikke tredimensionelle kreationer.

Hans samlere undrer sig over og overraskes af hans evne til at fange hele essensen af et emne i ét udsagn, ligesom de gør ved hans brug af levende farver, hans finurlige sans for humor og hans håndsamlede flerlags kunstneriske stil. Selvom værkernes titel ofte giver et fingerpeg om indholdet af hvert værk kan det tage år med omhyggelig observation at skelne alle detaljerne i et enkelt Fazzino-billede. En af Fazzinos største glæder er at observere besøgende til udstilling af hans værker. Han elsker at se smilene danne sig, når folk begynder at genkende elementer i hans kunstværker. Publikum peger på billederne, som om de sætter sig ind i historierne. Fazzino ser det, og bliver mindet om, hvorfor han maler. Det handler om at fejre selve glæden ved livet og det sjov, vi har som mennesker på denne planet.

Fakta om Charles Fazzino:

Født i 1955, Charles Fazzino er søn af en finsk billedhugger (Irene) og en italiensk modeskodesigner (Salvatore). Han tog sin første formelle kunstklasse som 7. klasse i 1967 og dimitterede senere fra School of Visual Arts på Manhattan i 1977 med en grad i Bachelor of Arts.

I dag sælges og udstilles Fazzinos kunstværker i gallerier, museer i mere end 20 lande verden over. Et flertal af hans begivenhedsspecifikke kunstværker til store begivenheder repræsenterer Super Bowl, Grammy Awards, Pori Jazz Festival, Major League Baseball All-Star Game og Daytime Emmy Awards etc.

Fazzino er mest kendt for tredimensionaliteten af sine serigrafier med silketryk. Mens han udstillede på jurybedømte kunstmesser i Florida i 1980, deltog Fazzino i en 3-D papirtole-time i en kunstbutik. Han eksperimenterede med teknikken og viste sit første tredimensionelle print på Greenwich Village Art Show i New York City i maj 1980. Fazzino kom ind i gallerikredsløbet, da han solgte sine første 3D offset litografier til et galleri i Michigan. Han begyndte at bruge silketrykprocessen i 1986.

Fazzinos værker skal opleves live. Den tredimensionelle effekt kan ikke gengives på foto og værkernes forandring i det forskellige lys samt de mange små detaljer og finurligheder er noget som næsten er umuligt at gengive.