Om Anne Vilsbøll

Anne Vildsbøll Anne Vilsbølls kunst og udtryksform er resultatet af mere en mangeårig, intens fornyende og inspirerende udforskning af papir som materiale og redskab for at opnå et nutidigt udtryk. Hun...

Læs mere

Viser 1–12 af 22 resultater

Viser 1–12 af 22 resultater

Mere om Anne Vilsbøll

Anne Vildsbøll
Anne Vilsbølls kunst og udtryksform er resultatet af mere en mangeårig, intens fornyende og inspirerende udforskning af papir som materiale og redskab for at opnå et nutidigt udtryk. Hun er en pioner blandt en gruppe af bemærkelsesværdige kunstnere. De har igennem de sidste 60 år har forsøgt at genoplive håndlavet papir som en kunstnerisk aktuel kunst-og udtryksform.I centrum af Anne Vilsbølls kunstneriske virke er 4 elementer: planter, vand, papir, liv. Papiret er symbol på den økologiske cyklus med en historie. Den giver os mulighed for at forstå vores egen historie. Råmaterialet indsamles, opblødes, skæres, formes og reduceres til et harmonisk, asymmetrisk farverigt udtryk, fuld af poesi, der rimer i alle retninger. Hun tager udgangspunkt i og arbejder med, hvad hun kalder papirets geo- fortællinger og oplever, at fremstillingsprocessen udtrykker kvalitet, samt viden om oprindelse og biodiversitet, frø, respekt for livet og døden, genfødselscyklusen og betingelser for vækst. Det at så og høste og mulighed for kommunikation mellem østlige  og vestlige kulturer.
I Anne Vilsbølls verden er papirprocessen tidløs og peger altid frem mod en ny cyklus, som vil indeholde nye livskvaliteter.
Anne Vilsbølls Arbejdsområde, speciale:
Håndlavet papir som kunstnerisk udtryksform/har foretaget research om dette emne over det meste af verden.
Farvesætning – ofte i samarbejde med arkitekter.
Udførelse af større – og også mindre – udsmykningsopgaver:
⋅ Skæring Kirke
⋅ Rolex
⋅ Udenrigsmininsteriet
⋅ Danisco
⋅ Mærsk
Anne Vilsbøll er forfatter til flere bøger om håndlavet papir. Hun står bag adskillige artikler og er endvidere foredragsholder.
Anne Vilsbøll har fungeret som redaktør og præsident for IAPMA (International Association og Hand Papermakers and Paper Artists).